2006-11-24

Avslöja viktiga händelser i förväg

(Kopierat från tv.nu, men samma text står på dagenstv.com och i dagens VLT)

Dolt under ytan
Tid: 21:35-00:00
(What lies beneath) Amerikansk skräckthriller från 2000. Ett år har förflutit sedan doktor Norman Spencer var otrogen mot sin vackra fru Claire. Men med Claire oviss inför sanningen och sedan affären tagit slut verkar Normans äktenskap perfekt. Så perfekt att när Claire berättar för honom att hon hör mysteriska röster och att hon sett en ung kvinna i deras hem, så avfärdar han hennes stigande skräck som syner. I rollerna: Harrison Ford, Michelle Pfeiffer, Diana Scarwid. Regi: Robert Zemeckis. (What lies beneath)


För det första - det verkar på sammanfattningen som om filmen handlar om Harrison Fords karaktär - den berättas ur hans hustrus perspektiv.
För det andra - den där otroheten är viktig för intrigen och varken publiken eller hustrun (Michelle Pfeiffer) får veta det förrän efter en dryg timme, vilket var 22:59, och filmen började 21:37 och hade två sjuminutersavbrott.
Nu har jag ju sett filmen tidigare, men de som inte har det?


Nu har jag sett klart filmen och nu hoppas jag att översättaren aldrig behöver ringa SOS Alarm(?), för "Dialing 911" översattes till (ungefär - det stod mer i översättningen än vad det gjorde i telefonen på bilden) "Ringer Larmcentralen - 212"

0 kommentarer: